commercial break

15 January 2011

Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula

Assalamualaikum.
Hah, buat pertama kalinya saya ingin menganjurkan pertandingan untuk para pembaca blog sekalian.

Seperti yang tertera di dalam poster pertandingan ini, saya ingin menganjurkan satu pertandingan yang saya rasa berfaedah untuk kita semua.
Apa itu kitar semula?

Syarat-syarat pertandingan ini adalah:
  1. Paparkan poster pertandingan ini di dalam entri anda dan juga di ruangan tepi blog anda (sidebar) dan juga sila sertakan pautan (link) ke entri ini bukan ke blog ini ya (untuk memudahkan orang lain turut sama menyertai)
  2.  Entri hendaklah bertajuk Pertandingan: Apa Itu Kitar Semula? Bukannya contest ya.
  3. Entri anda hendaklah menceritakan mengenai kitar semula. Apa yang anda tahu mengenai kitar semula. Apa-apa sahaja yang anda rasakan ada perkaitannya dengan kitar semula, boleh anda ceritakan. Sebagai contoh, cara-cara mengitar semula, bahan-bahan yang boleh dikitar semula, amalan kitar semula anda, dan sebagainya.
  4. Format entri tidak ditetapkan, anda boleh menulis secara penceritaan (pengalaman dan lain-lain), secara nota ringkas dan jika anda ada fakta-fakta menarik juga digalakkan.
  5. Pilihan untuk menjadi pengikut adalah di tangan anda, tiada paksaan. Tapi untuk memudahkan anda menerima kemaskini yang mungkin akan diberitahu nanti, lebih baik anda jadi pengikut blog ini. 
  6. Jumlah pemenang belum lagi ditetapkan, berkemungkinan 5 pemenang akan dipilih. 
  7. Hadiah akan diumumkan pada masa akan datang.
  8. Peserta tidak semestinya penulis blog, yang tidak memiliki blog boleh juga menyertai. Anda boleh menaip di dalam format words ataupun pdf dan emelkan kepada fitrikarim88@gmail.com. Dokumen anda juga harus disertakan dengan poster pertandingan ya. 
 Saya akan kategorikan entri anda melalui 3 kategori iaitu:
  • Kategori entri bijak
  • Kategori penceritaan menarik
  • Kategori entri khas
Untuk kategori entri khas ini, penilaian akan dibuat berdasarkan keunikan penceritaan anda melalui bahasa yang anda gunakan samada Bahasa Malaysia ataupun Bahasa Inggeris.

Tarikh tamat pertandingan adalah pada 15/2/2011 jam 11.59 malam.

nota kaki kiri: pertama kali menganjurkan pertandingan, risau tak ramai yang turut serta. 

*kemaskini
lupa nak pesan. tinggalkan link anda di ruangan komen saya ya. :)

Hadiah di SINI 

41 comments:

Nieza Micha said...

huhu.. kene byk blogwalking... promot contest ni...

agak mencabar la contest nih... hehe...>.<

Mohd Fitri said...

ya, insyaallah saya cuba. jom turut serta ya! :)

Miza Yusof said...

menarik! insyaAllah akn join. thanks invite :)

fairuzhani said...

den nak kuo sebento ni, nnt den try buek yo. hahhahaa

nub said...

nicee! slamat bejaya

pogy said...

time for green enviroment...

nelly said...

nak buat .
tp , nak buat dekat entry blog atau emelkan ?

Mohd Fitri said...

miza: dialu-alukan. sama-sama

yuz: ekau buek yo, jangan tak buek.

nub: jom turut serta

poji: jom masuk sekali

nelly: melalui entri untuk yang ada blog :)

nelly said...

ok . nanti dah siap nely link ke sini
=)

Nana said...

salam saya join
http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/01/apa-itu-kitar-semula.html

nelly said...

nely join : http://nellythestrange.blogspot.com/2011/01/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

Mohd Syahidi said...

salam....
i have it.....thx for the invite bro....

http://spongebobkitty.blogspot.com/2011/01/what-is-recycle.html

dyba gula-gula said...

goodboy~

Syafiq Rosli said...

http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/2011/01/apa-itu-kitar-semula.html

toing2

Yuny Khoo said...

ckp psl kitar semula.. nak start pakai tupperware daripda pakai polystyrene.. :)

elieynz said...

http://elieynz.blogspot.com/2011/01/apa-itu-kitar-semula.html

saya ikut serta.. terima kasih sebab beritahu tentang pertandingan ni..

eb ezrin2 said...

nak join gaks...
link:
http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

ps: pkl 5 kang baru leh polo yer... ;p
TQ
id: eb ezrin

MiMie AddNin said...

ni kontest yg buat otak cket berfikir..
agak mewnarik..
nnt sy join yee..

anisahsofiah said...

salam

sy join

http://anisahsofiah.blogspot.com/2011/01/apa-itu-kitar-semula.html

anisahsofiah said...

update.. sila check ye

http://anisahsofiah.blogspot.com/2011/01/apa-itu-kitar-semula.html

tq :)

Fara said...

salam..dh join..sila semak ok..

http://farzly.blogspot.com/2011/01/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

tq..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

antara pertandingan yg paling unik yg dianjurkan oleh blogger;)

yad'z said...

wohoooo.... cam best jekk.. mencabr nieh...

Khai said...

Im in..

http://padasaatini.blogspot.com/2011/01/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

tiqaa said...

kitar semula? nih tajuk presentation wa nih. huhu

arep_lockermonth said...

thnx sebab dah tingglkan link untuk arep kat SB!arep dah follow kamu..follow la rep kalau sudi k!

fatten said...

fatten joint..=)
http://fattenjimale.blogspot.com/2011/01/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

fatten said...

fatten joint...=)

http://fattenjimale.blogspot.com/2011/01/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

MIZZ MACMERAH said...

senior,yun dah join. :)

http://macmerah.blogspot.com/2011/01/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

SuhaNa said...

Assalammua'alaikum kawan..

InsyAllah join..Moga Allah redha

http://ayam-jihad.blogspot.com/2011/01/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

Cik Iqenz said...
This comment has been removed by the author.
Cik Iqenz said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

macam mana nak link kan dekat side bar..please inform that steps. banyak kali buat tak boleh

Mohd Fitri said...

anon: mudah je. cuma letak banner tu di sidebar dan letak link. pilih add a gadget dan add picture di ruangan design

Cik Iqenz said...

link baru..dh tukar nama

http://iqen.blogspot.com/2011/01/apa-itu-kitar-semula.html

pogy said...

lupa nk link pulok...

http://insideout-artmind.blogspot.com/2011/02/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

NOOR FATIN said...

sy join tau :)

http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/02/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

check la ye :)

Mama Zharfan said...

salam,

me join yer

http://suzie284contest.blogspot.com/2011/02/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

cikpuanhady said...

salam..saya join..entri autopublish jam 7.12 malam nanti..

id : cikuanhady

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/02/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

kalau link tak valid pas tarikh publish gitau ek..thanks..

Jom skodeng :HeartBeat.my Memang Masyukk

Pena QS said...

as salam,
dah buat entri smlm tp lupa drop comment. anyway sy join sempt lagi kan..

http://suhaibahghazali.blogspot.com/2011/02/apa-itu-kitar-semula.html

dah jadi follower jugk ID:Pena QS
ada syarat y kurang x?

deqlis said...

As-Salam,

akak deqlis join ya..

http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/02/pertandingan-apa-itu-kitar-semula.html

follow dan masukkan kan blog ni dlm my bloglist juga..:-)

Domain Murah

Related Posts with Thumbnails