commercial break

31 December 2010

Buffered Earning 2

Assalamualaikum
Alhamdulillah, walaupun blog saya tidak mempunyai trafik yang tinggi tapi saya tetap diberi peluang untuk menerima BE sekali lagi oleh Nuffnang. 
Sebelum ni saya ada dapat 3 BE daripada nuffnang. Tapi sejak siang semalam saya lihat ada satu iklan yang sering terpapar di blog saya tanpa henti sampai waktu saya kali terakhir membuka blog.
Hah, sampai sekarang pun iklan itu masih ada.

Bila tengok laman Nuffnang pagi tadi, betullah sangkaan saya, dapat BE lagi satu. 
Tapi satu daripada BE saya sudah pun menjadi ME. 
Yang ada sekarang masih lagi 3 BE.

hah, inilah BE terbaru yang saya dapat

Terima kasih kepada nuffnang kerana memberi saya peluang untuk menerima BE lagi sedangkan masih ada lagi BE yang berlegar-legar.
Tak sangka pula dapat peluang macam ni walaupun kadar trafik blog saya ni sangat sedikit kalau nak dibandingkan dengan blog-blog yang lain.

Tapi sedikit saya mahu kongsi dengan anda yang inginkan BE daripada Nuffnang adalah salah satu tips yang saya amalkan.
Tipsnya adalah selalulah kemaskini profil anda di dalam laman Nuffnang ya.
Anda boleh kemaskini ruangan Blogger Bio yang tersedia tu dan jawablah seteliti yang mungkin sebabnya data itu akan digunakan oleh Nuffnang untuk ditunjukkan kepada pengiklan yang memilih blog mana mereka mahu.

Setakat ini itu sahaja amalan saya, dan trafik saya juga bukan tinggi, rendah sahaja. Benar kata penulis senior, trafik tak mempengaruhi pemilihan. Sebenarnya banyak lagi tips yang ada tapi saya tak tahu sebab saya tak amalkan. Cuba-cubalah tengok blog yang lebih senior.
inilah BE dan ME yang orang selalu sebut-sebutkan

Ish, sayang juga sebenarnya sebab cuti semester dah hampir habis. Awal semester ni tak dapat nak fokus pada blog, nampaknya sikit sajalah pendapatan saya nanti.
Sekian, sedikit perkongsian daripada saya.

nota kaki kiri: terima kasih nuffnang.

8 comments:

nora said...

yes! yes! pasni ko nk belaja makan kan

i am S!L4H.. said...

gedung.....
nak be jgk
*muke seposen*

Nieza Micha said...

jelesnye... nieza tak penah dpt BE... hehe...:)

Mohd Fitri said...

nora: nak belanja? apa maksud belanja? haha

silah: kelirulah, nak BE atau 10sen? hehehehe

nieza: tak apa, usaha lagi. mana tau nanti rezeki awak pula. hehe

amiYo said...

wow...tahniah..!! :)

misyamissyou said...

yes! boleh blanje kfc ni..hehhee

Mohd Fitri said...

amiyo: terima kasih

misya: hehe kfc tu apa eh? haha

:)

Huszaini said...

Tahniah yer! moga dapat banyak lagi lepas nih!

Domain Murah

Related Posts with Thumbnails